[betevé] Pedro Burruezo i la Nur Camerata reinterpreten l’Al-Andalus medieval a L’Auditori

En el marc del Barnasants, la formació liderada per Burruezo ha presentat l’espectacle ‘Dervixos i trobadors’

Basat, sobretot, en un disc editat l’any passat, el recital combina música sufí, cançons trobadoresques i sefardites. Són reinterpretacions des del present, amb lletres pròpies cantades en àrab, ladí, castellà i català. L’espectacle, que inclou també ball flamenc, ha viatjat per festivals de tota la península i de Turquia, Algèria o Sudan.

El Barnasants ha inclòs enguany en el cartell Pedro Burruezo, a qui es pot qualificar tant de cantautor com de musicòleg inquiet o explorador místic. A la recerca d’una espiritualitat que trobava a faltar, fa deu anys es va convertir a l’islam. La mística guia des de llavors les seves passes musicals. El seu darrer disc ‘Dervixos i trobadors’, és un homenatge a l’Al-Andalus medieval. Hi va enregistrar música sufí, cançons trobadoresques i sefardites. Són temes amb lletra pròpia, alguns més propers a tonades de l’edat mitjana, i d’altres que només hi estan inspirats.

La Nur Camerata , formació mal·leable que l’acompanya des de fa anys, s’ha presentat així al concert de L’Auditori (sala Tete Montoliu): Maia Kanaan, veu, viola; Jordi Ortega, violoncel; Miguel Donaire, percussió i flamenc; Wafir S. Gibril, ney, ud (o llaüt africà)i percussions.

Víctor Giralt Jonama
@victorgiraltjon