Trobadors, música i poesia per matar el drac:

¿Us ve de gust recórrer els patis medievals de la seu del C/Montcada del Museu Etnològic i de Cultures del Món i gaudir després de la música i la poesia trobadoresques? Doncs el dimarts, 23 d’abril, Diada de sant Jordi, us esperen Burruezo & Medievalia Camerata per explicar-vos, entre d’altres coses, l’origen de la llegenda de sant Jordi. Voleu matar un drac a cop de música i de versos?

L’activitat ve de la mà dels músics Pedro Burruezo, Jordi Ortega i Robert Santamaría, que formen la Medievalia Camerata i us interpretaran un programa titulat Troba d’Or. Sí, juguen amb el nom dels trobadors, aquells artistes que amenitzaven la vida del seu públic amb cançons i poemes en l’època medieval.

El concert us proposa que els seguiu en algun dels tres recorreguts que faran durant la Diada de Sant Jordi pels patis del museu, començant a l’exterior i acabant al pati central.

Escolteu bé la música trobadoresca explicant-vos històries procedents en gran part de les tres cultures del Llibre, és a dir, la cristiandat, l’islam i el món sefardita.

Ja veureu que, durant la seva actuació, aquests trobadors moderns us explicaran secrets poc coneguts com l’origen sufí de la llegenda de sant Jordi. Veureu també com el cavaller que avui és patró de Catalunya (entre d’altres molts territoris), va matar el drac i, amb ell, les passions, la vanitat i l’orgull…

Durant les interpretacions d’aquests artistes sonaran cançons morisques, joies sefardites cantades en judeocastellà (o «ladino», la llengua que parlaven els jueus de la península Ibèrica), cançons dedicades a figures destacades de la cristiandat… I, sí, també sonaran cançons de trobador amb arrels medievals però interpretades en clau d’avui, com ara els temes Allahouma, El rei de Franzia, Aman Aman o El meu cavaller, entre d’altres composicions en català, castellà, àrab o italià.

Seu Montcada

Troba d’Or, a càrrec de Medievalia Camerata: Pedro Burruezo (veu, guitarra, mandola d’Algèria, arxillaüt, percussions), Jordi Ortega (violoncel) i Robert Santamaría (qanun)

Dimarts, 23 d’abril

A les 12, 17.30 i 18,30 h

Entrada lliure

Reserveu prèviament escrivint a reservesmeb@bcn.cat