LA NIT DE LES RELIGIONS

Un esdeveniment cultural i social de visualització de la diversitat religiosa i de creences a la ciutat, a través d’un programa d’activitats obertes a tothom

Vilanova i la Geltrú acollirà els dies 18 i 19 d’octubre La Nit de les Religions. Una proposta que neix amb l’objectiu de fomentar un punt de trobada per compartir i donar a conèixer la diversitat religiosa i conviccional a la ciutat.

Organitzada per l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i AUDIR-Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós, amb el finançament de la Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya i el suport de la Fundació Pinnae, La Nit de les Religions mostra, a partir d’un seguit d’activitats obertes a tothom, el patrimoni cultural, ètic i espiritual de les tradicions. I ho fa també des d’una perspectiva de diàleg, interrelació i intercanvi d’experiències.

En aquesta festa de la diversitat, cada comunitat presenta la seva tradició o identitat a través d’expressions artístiques i culturals, com ara concerts, projeccions audiovisuals, xerrades sobre la seva història o sobre el seu compromís i iniciatives socials, visites guiades pel lloc de culte o celebracions religioses explicades per a visitants d’altres creences i tradicions, entre altres.

En aquesta primera edició s’han programat set activitats, a banda dels actes propis de la inauguració i la cloenda. Així, divendres 18 d’octubre, a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, es farà ponència inaugural Contribucions dialògiques a la pau. El paper de les religions, a càrrec de la sociòloga Lena de Botton.

L’acte s’acompanyarà de la Burruezo & Nur Camerata que interpretaran La música de les tres cultures. Prèviament, el grup Kapedamo, quartet format per acordió, clarinet, saxo i guitarra que interpreta música tradicional de l’Europa de l’Est, iniciarà una cercavila pels carrers de ciutat, que sortirà a les 18 h des del Mercat del Centre i finalitzarà a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer.

Write a comment